MASALLIQLAR: 60gr sariyog', 80 gr sut, 1 ta tuxuw, 8 gr xamirturuw, 200 gr yong'oq, mag'zi, 200 gr wakar, 20 gr asal, vanilin. TAYYORLANIWI: tuxum, sariyog', un bilan qattiq xamir qoriladi. Bir soatdan keyin yupqa kulchalar yoyib, bittasini yog?langan gaz patnisiga q6yib, ustiga bir qator wakar bilan aralawtirilgan yong'oq mag'zi solib, yana bir kulcha bilan yopamiz. Bu jarayonni kulchalar tugaguncha takrorlaymiz. S6ng bu qatlamni 10x4 sm.li t6rtburchaklarga b6lib ustiga tuxum sarigi surtiladi. Maydalangan yong'oq mag'zi sepiladi. S6ng 200 C xaroratli duxovkada 40 daqiqa piwiriladi. Piwiwiga 15 daqiqa qolganda ustiga asal q6yiladi.
|